CORFU - ZUIDELIJK

CORFU Zuidelijke kant

OUR TRAVEL ADVENTURES - DE ZUIDELIJKE KANT

Zo'n 10 kilometer te zuidwesten van Corfu-stad, bij het dorp Gastouri, ligt het Achilleon. Een van de eerste buitenlandse gasten die van de rust genoot die hier heerst, was de Oostenrijkse keizering Elizabeth (alias Sissi). Ze schijnt een treurende vrouw geweeste te zijn die hier weer op verhaal kin komen. Dit is de reden dat ze hier een paleis laten bouwen vanwaar ze een prachtig uitzicht had. Blijkbaar heeft ze het verhaal van de mythologische halfgod Achilles erg mooi gevonden. Het paleis werd genoemd naar deze mythologische halfgod. In de huidige tuin staan diverse beelden waaronder deze halfgod Achilles (wel zo'n 6 meter hoog).

Het tegenwoordige paleis is geheel gerenoveerd en de voor publiek toegankelijke kamers zijn ingericht in de stijl van Keizerin Sissi. Sommige van haar juwelen en kleding zijn hier ook te bewonderen.Vlacherna monastery

Eerst gaan we een stukje naar boven met de bus. Een kleine 100 meter booven de zee stoppen we op een parkeerplaatsje en kijken direct uit over de zee met in het midden een eilandje, een schiereilandje met een kerkje (daar is toevallig een trouwerij bezig) en ook zie je het vliegveld liggen én je ziet van behoorlijk dichtbij vliegtuigen langskomen!

volg me op instagram en facebook