KOPENHAGEN

City tour...

OUR TRAVEL ADVENTURES - KOPENHAGEN VERKENNEN

12-05-2022

Als we vanuit het hotel vertrekken zien we op het metrostation direct een automaat waar we een 5-daagse OV-kaart kunnen kopen. Met deze city-card mag je 120 uur gebruik maken van alle openbaar vervoers mogelijkheden (zelfs de taxiboot). Met de kaart op zak gaan we met de metro naar het centrum en stuiten we al meteen op NYHAVN. Met een strakblauwe lucht dan maar meteen de foto's maken die we voor ogen hadden.

Genoeg foto's...dan gaan we verder en kome we uit bij een groot water waar we verder langsaf kuieren. Op weg naar het grote park Kastellet komen we nog allerlei bouwwerken tegen waaronder het nieuwe 'operagebouw', bijzonder bruggen en de aanlegplaats voor cruiseschepen.

Kastellet is een vestingwerk in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Het is in een vijfhoek gebouwd en daar door ook heel erg opvallend op de kaart (maps). Kastellet vormt een militair terrein, een cultureel-historisch monument, een museum en een park, dat veel Kopenhagenaars gebruiken voor wandelingen. En inderdaad het biedt genoeg ruimte om even de drukte te ontvluchten. Van militaire rode barakken tot vijvers een kerkje en bruggetjes. Je komt het allemaal tegen.
Als we doorlopen komen we er achter dat we erg dicht bij de kleine zeemeermin zijn. Nou dat nemen we dan ook nog even mee. Behoorlijk bezaaid met toeristen weten we ook nog een foto's te maken :)

Onze maag begint te knorren...we gaan terug naar Nyhavn om er een hapje te eten. Een paar biertjes en een pizza staat op het menu. Dan is het tijd om terug te gaan naar het hotel... We waren tenslotte al om 03:00uur opgestaan en we zijn ontzettend moe... een eerste geslaagde dag!13-05-2022

EXPO (MARATHON)

Vandaag is het de slechtste dag qua weer deze week. We besluiten dan ook om vandaag naar de expo te gaan. Met de metro moeten we aan de andere kant van het centrum zijn. Om de hoek bij het Kopenhagen voetbalstadion. Als we het gevonden hebben halen we eerst ons startnummer en t-shirt op en gaan dan in de expo-hal binnen om te snuffelen tussen de nieuwe sportartikelen. Dan komen we Haroldini tegen. Een antiliaanse man die we al een behoorlijke tijd kennen uit de loopwereld. Hij verkoopt normaliter ook marathons op stands overal in Europa. (hij heeft ons de Marathon Dusseldorf destijds verkocht). Deze keer is hij er om zelf te lopen ipv op een stand te staan. Leuk! Even bijkletsen en dan hebben we het hier gezien. Als we terug lopen door het centrum komen we langs 'de ronde toren'. Hier wil ik wel even naar binnen want van bovenaf heb je een mooi uitkijk over de stad. Jammer dat het weer niet zo fijn is vandaag maar toch maar even kijken (entree 40 kronen = 5,40 eur)RONDE TOREN De Rundetaarn of Rundetårn ("ronde toren") is een gebouw in de Deense hoofdstad Kopenhagen. De toren bevat de oudste sterrenwacht van Europa; deze is nog steeds in gebruik. De 34,8 meter hoge toren is een deel van het Trinitatis-complex (met onder meer de Trinitatis Kerk), dat voor de Kopenhaagse studenten gebouwd werd. Het complex omvat ook een bibliotheek en een kerk. De spiraalgang, 192 meter lang en 4,5 meter breed, heeft geen treden maar een oplopend pad dat in 7,5 windingen om de holle kern naar boven loopt. Vroeger liep dit pad door tot aan het astronomisch observatorium, maar het laatste gedeelte heeft nu gewoon trappen.

Dan is het tijd om te eten....in een restaurantje half onder de grond eten we een bord pasta voordat we verder door het centrum dwalen en terug gaan naar het hotel.
volg me op instagram en facebook