Marathon Kopenhagen

de marathondag...zonder ons

OUR TRAVEL ADVENTURES - MARATHON KOPENHAGEN

RACEDAY Het is zover. Vandaag start de marathon Kopenhagen. Ondanks dat We een startnummer hebben zijn niet gestart. We wisten het al maar hebben nog lang getijfeld. Zelfs tot 1 dag van te voren hebben we nog gedacht om een halve marathon te lopen. Maar We hebben te weinig training gehad en een heleboel andere zaken kwamen voorbij die roet in het eten gooide tijdens ons trainigsschema (corona, rugklachten en enkelblessure). Een verstandig besluit leek ons. We gaan wél kijken! Het is ook zeker leuk om naar de andere renners te gaan kijken aan te moedigen. Al vroeg zitten we in de metro en zien de groep renners bij elke halte groeien. Met 'no hard feelings' genieten we toch op een andere manier van de marathon. Uitgerekend vandaag is er weinig wind. Goed weer om te lopen. Een beetje balen is het wel maar het is ook wel eens leuk om de de Afrikanen te zien gaan...wat een snelheid! Na zo'n 3 uur zijn de getrainde lopers wel binnen houden we het voor gezien. We gaan eerst nog een pizza eten op Nyhavn en dan gaan we verder het centrum in. We proberen de cityhall nog even maar die is nog steeds gesloten. Dan besluiten we om toch eens met een rondvaartboot mee te gaan. Een uur varen over de binnenwateren van Kopenhagen met leuke bezienswaardigheden (waarvan we de meeste wel al gezien hadden). Zo kom je er achter dat de stad veel kanaaltjes heeft...Als we terug zijn eten we nog even een ijsje en gaan we terug naar ons hotel. Moe maar voldaan...nog even wat drinken halen bij de NETTO (zoals bij ons JUMBO) en dan gaan we slapen...We gaan de omegeving verkennen...

We gaan eerst even een bakkie koffie drinke bij het barretje aan het zwembad om vervolgens (wat we meestal doen) een eind te gaan wandelen om de omgeving te verkennen. Als we de hoofdstraat zijn overgestoken belanden we eigelijk meteen al op een strandje en wandelen zo langs diverse kleine baaitjes. Dan staan we plotseling midden op een verlaten scheepswerf. Hier liggen vele boten op steigers.
En verder wandelen

Als we weer wat verder lopen komen we uit bij ene soort van ruïne. Dit blijkt een overblijfsel te zijn van een marinebasis. Gebouwd in de 17e eeuw. Bij de inwoners staat dit bekend als het fort van Scarpa.

Het gebouw werd gebruikt voor algemeen onderhoud en reparaties van hun oorlogsgaleien in station of op doortocht door Corfu. De muren staan nog overeind maar verder is er niet veel meer van over...Even een paar foto's maken en weer verder.
Na enkele kilometers gemaakt te hebben ploffen we even neer op een terras om te genieten van de heerlijke griekse koffie en een flinke Mythos (bier). En zo zit de eerste (halve) dag er al snel op.
volg me op instagram en facebook