SONTBRUG - ØRESUNDBRON

Daytrip to Malmö

OUR TRAVEL ADVENTURES - SONTBRUG (Øresundsbron)

14-05-2022

Vroeg uit de veren! We gaan vandaag met de trein naar Malmö. We gaan over de bekende brug, De Sontbrug. Deze brug gaat 9km over het water en 4km onderwater (aan de kant van Denemarken). De trein loopt onder de autoweg door en de reis duurt zo'n 20minuten. Een kaartje kost XX,XX euro per persoon.


De brug werd ons bekend uit de serie 'The Bridge' die over Molmō en Kopenhagen gaat. Leuk om deze brug eens in het echt te zien.

Als we in Zweden zijn aangekomen zien we een authentieke apotheek. Even binnen kijken. Uit welk jaar de apotheek stamt is niet duidelijk maar antiek is die zeker. Honderden laatjes, potjes en zo meer... We vervolgen onze weg en besluiten eerst naar de Twisted Torso te gaan.

Een gebouw dat in diverse films en series het decor is (ook in the bridge). Het gebouw draait om zijn eigen as en dat geeft een heel vertekenend beeld. Als je lang omhoog kijkt wordt je er zelfs duizelig van. Helaas is het niet toegankelijk voor publiek en kunnen we het alleen van de buitenkant bewonderen.De dag is nog niet om...

Op de terugweg ploffen we even neer in een koffiebar. 2 koffie en 2 koeken, 16,00 euro alstublieft. Tja, Zweden is niet goedkoop. Zelfs nog duurder dan Kopenhagen.
We dwalen wat door de straten van Malmō om vervolgens met de bus naar de Øresundbron (The Bridge) te gaan. 20 minuten met de bus en een half uurtje wandelen als we bij dit indrukwekkend bouwwerk aankomen. Na een stuk wandelen komen we bij een klein schiereilandje aan waar wat vissers zijn, maar ok vanaf dat eilandje kun je wat ' meer in het midden' van de brug komen. Mooie fotolokatie! We wandelen nog een heel eind richting de brug totdat we er onderdoor komen en omdraaien en de bus weer gaan opzoeken.

We nemen de trein terug naar Kopenhagen en besluiten nog een stuk langs het water te lopen. We komen in een gezellig haventje terecht en zien een heel oud (bijna vergaan) restaurantje. Even vragen of we er kunnen eten (want het is inmiddels al bijna 21.00uur). We hebben geluk en zijn net op tijd want over 10 minuten gaat de keuken dicht. Een flinke burger en een biertje. Als we klaar zijn met eten is het schemerig en het idee ontstaat om toch nog even met de metro naar Nyhavn te gaan om wat avondfoto's te maken...Gezellig zo met al die lichtjes....
Nu hebben we het wel gehad en gaan terug naar het hotel. Nog even naar de netto (plaatselijke jumbo) en kopen 2 flessen Grimbergen (grote) want die zijn hier maar 3,50 per stuk. Raar maar waar. In de supermarkt is bier niet zo duur :)
we hebben het geluk met het weer en de route de brug op onze terugweg ook nog eens vanuit het vliegtuig te kunnen zienvolg me op instagram en facebook