BAYAHIBE - DOMINICAANSE

Resort Catalonia Gran Dominicus

OUR TRAVEL ADVENTURES - El balneario y la playa

29-05 - 08-06

Rustdag. Vandaag zullen we zonnen en lekker uitrusten bij het zwembad en op het strand... Eerst maken we een strandwandeling. Na een eindje gelopen te hebben komen we allerlei shopjes tegen pal aan de zee. Een man spreekt ons aan en zegt Eddy Murphey te heten. (hahaha - hij lijkt er op. hij heeft alleen een iets ander gebit). We worden min of meer zijn shop binnen gepraat en we laten het maar even gebeuren. Hij vertelt wat over zijn cultuur en biedt ons een drankje aan. Mama Juana. Wat zegt ie? Marihuana? NEE!! MAMA JUANA!! Dit is de eerste keer dat we dit woord horen maar zeer zeker niet de laatste keer.Mama Juana

Mama Juana is een gekruide alcoholische drank gemaakt door een mengsel van rum, rode wijn en honing te infuseren met boomschors en kruiden. De smaak is vergelijkbaar met portwijn en de kleur is dieprood. Het komt oorspronkelijk uit de Dominicaanse Republiek.

WikipediaEn verder wandelen

Hij blijft maar vertellen en vervolgens krijgen we ook nog een ketting van hem met een houtgesneden poppetje er aan... hij hoeft er niets voor te hebben...we beloven dat we nog terug komen bij hem later deze vakantie... (hebben we ook gedaan)

Zoals beloofd aan Eddy Murphy (haha) zijn we de laatste dag teruggegaan naar zijn shop. Helaas is hij zelf niet aanwezig en horen we dat hij in het ziekenhuis ligt met rugklachten. Naar het schijnt een veelvvoorkomende klacht in de Dominicaanse. We kopen wat souveniers en gaan terug naar ons bedje.
volg me op instagram en facebook