CATALINA ISLAND

Relaxing on the beach..

OUR TRAVEL ADVENTURES - Catalinapara navegar y bucear

02-06-2022 hora de recogida: 8.25uur

We worden netjes op tijd opgehaald. Het is zo'n drie kwartier voordat we bij de catamaran zijn. Tjee dat is een grote zeg. Als we aan boord zijn krijgen we een drankje en gaan we varen. De bemanning is uiterst gezellig. De muziek gaat op standje 10 en er wordt gedanst op het voorste dek. Al gauw zijn ze met een tiental mensen aan het dansen. Eerst varen we om het eiland Catalina heen. Aan de achterkant is namelijk de mooiste lokatie om te snorkelen. Als iedereen een drijfvest aan heeft, en een snorkel met duikbril op heeft, gaan we te water. Wauw, ik had het eerst niet in de gaten maar we dobberen pal boven een prachtig koraalrif. Al gauw zijn er honderden tropische visjes. Nieuwsgierig als ze zijn kijken ze je aan met hun grote ogen pal voor je ogen. Dit is echt geweldig mooi....

Rum rum en nog maar een keer rum...

Als we weer aan boord zijn komt de rum (in het Dominicaas/Spaans: RON) uit de koelkast...met een borrel in de hand varen we naar het eilandje Catalina. Met een kleinere boot worden we er afgezet omdat het te ondiep is voor de catamaran. In de verte zien we het strand al liggen. Hagelwit. De palmbomen steken goed af te de strakblauwe lucht en het azuurkleurige water. De ligbedjesmet de rieten parasols maken het decor helemaal af! Eerst even zwemmenom af te koelen. Nouja, dat valt ook wel mee. Het zeewater is bijna warm...(zo'n 28 graden). Als we op ons bedje liggen wordt een ananas gevuld met piña colada aangeboden (voor zo´n $ 6,00). Ach, why not? ook krijgen we een kettinkje met een houten schildpadje eraan (tortuga) als dank voor het komen op het eilandje.
vida caribeña - caribisch leven

Wie doet je wat. Dit is het caribische leven!! Lekker languit, niets doen. Geweldig! Dan ga ik nog even over het strand om wat foto's te maken, ai da zand is heeeettt...voeten verbranden bijna zo heet. Do het water terug dan maar (haha who cares)
Helaas is het na enkele uren genieten tijd om terug te gaan. We hebben nog een goed uurtje zeilen tegoed voordat we weer aan land staan. We dachten dat dit het einde van de excursie was, maar we krijgen in het gezellige kleine haventje nog een compleet Dominicaans avondmaal aangeboden. Rijst met diverse groenten en bonen én een cuba libre. Dat gaat er goed in. Dan nog een drankje na en de bus in... Topdag!

volg me op instagram en facebook