Andrey Melnichenko

Mega zeiljacht

OUR TRAVEL ADVENTURES - Andrey Melnichenko

Op vakantie in Corfu troffen we dit jacht aan. Overal op het eiland zag je wel de masten opdoemen. 1x zijn we er heel dicht langs af gevaren tijdens een excursie…MEGA… Eerst even alle indrukwekkende cijfers op een rij. ‘Sailing Yacht A’ is 142 meter lang. Het zeiloppervlak is zo groot als een half voetbalveld en de masten zijn 90 meter hoog. Tegenover dit recordjacht lijken andere zeilboten ware lilliputters. De futuristische driemaster is het nieuwe speeltje van de Russische miljardair Andrey Melnichenko. Topdesigner Philippe Starck tekende het ontwerp. Het gloednieuwe schip beschikt over een panoramadek dat zich net onder de waterlijn bevindt. Daarnaast hoort bij ‘Sailing Yacht A’ ook een eigen onderzeeër. Volgens experts zou het prijskaartje van de zeereus die gebouwd werd door German Naval Yards in Kiel, oplopen tot 200 miljoen euro. De officiële aankoopprijs is niet bekend. Het Duitse vaktijdschrift ‘Boote exclusiv’ meldt dat er slechts zeven motorjachten rondvaren die groter zijn dan dit gigantische zeiljacht.


En verder

Geboren: 8 maart 1972 (50 jaar), Homel, Wit-Rusland Vermogen: 20,2 miljard USD (2022) Forbes Huwelijkspartner: Aleksandra Melnichenko (geh. 2005)
Andrey Igorevich Melnichenko is een miljardair, ondernemer en filantroop die vaak in de schijnwerpers staat door zijn extravagante levensstijl. Volgens Forbes heeft de man een nettowaarde van maar liefst 11,6 miljard dollar. De Rus stond tot voor kort aan het hoofd van het bedrijf EuroChem. Maar omdat hij is toegevoegd aan Europese lijst met oligarchen die een nauwe band hebben met de Russische overheid, heeft hij zich teruggetrokken uit het bedrijf. Wie is Melnichenko en waar komt zijn succes vandaan?.


Andrey Melnichenko is een Russische industrieel en filantroop

Andrey Melnichenko is een Russische industrieel en filantroop die in 2017 op de 89e plaats van de Forbes World's miljardairslijst (9e in Rusland) stond. Als een van de zelfgemaakte zakenmagnaten van het land heeft hij zich moeizaam naar de top gewerkt met zijn acute gevoel voor zaken en vaardigheden. Melnichenko begon aanvankelijk in de bank- en financiële sector, maar ontwikkelde zich al snel tot het opzetten van industrieën. Hij begon met de oprichting van de Siberian Coal Energy Company (SUEK) en verwierf later een belang in de minerale en chemische onderneming EuroChem. Hij richtte ook het energieproducerende bedrijf Siberian Generating Company op. Momenteel bezit Melnichenko ongeveer 90% van de aandelen van het bedrijf in EuroChem en ongeveer 92,2% van de aandelen in SUEK en SGK elk. Hij is voorzitter van het Strategiecomité bij alle drie EuroChem Group AG, SUEK Group en SGK. Zijn persoonlijke rijkdom wordt geschat op $ 13,2 miljard, waarmee hij de 9e rijkste Rus van het land is. Los van elkaar is Melnichenko ook een van de belangrijkste sociale investeerders en filantropen van Rusland. Vanaf nu heeft hij ongeveer $ 16 miljard geïnvesteerd in de Russische economie en industriële sector.

Kindertijd en vroege leven

Andrey Melnichenko werd geboren op 8 maart 1972 in Homel, Wit-Rusland. Geboren als Wit-Russisch, verhuisde hij naar Rusland toen hij jong was. Melnichenko voltooide zijn vroege opleiding aan de kostschool van het gespecialiseerd onderwijs- en onderzoekscentrum. Het centrum leidt studenten op om toegelaten te worden aan de beste universiteiten in Rusland. Later schreef hij zich in aan de School of Physics van de Staatsuniversiteit van Moskou, maar al snel stapte hij over naar Plekhanov Russian University of Economics, waar hij in 1997 afstudeerde met een bachelor in Arts / Science met een major in Finance Credit.

Carrière

Andrey Melnichenko begon zijn carrière in het wisselen van valuta met het runnen van een aantal stands in Moskou, maar ging al snel over op bankieren en financiën, waar zijn kracht lag. In 1993 was Melnichenko mede-oprichter van MDM Bank en was hij tot 1997 voorzitter van de raad van bestuur. In 1997 kocht hij het aandeel van zijn partners en werd hij de enige aandeelhouder van de instelling. In 2003 was MDM Bank uitgegroeid tot een van Ruslands grootste particuliere banken. Van 2001 tot 2005 was Melnichenko voorzitter van de raad van bestuur van MDM Bank. Melnichenko breidde de horizon van zijn bedrijf verder uit en richtte in 2001 mede de MDM Group op, die industriële activa omvatte die later de Siberian Coal Energy Company (SUEK) en de minerale en chemische onderneming EuroChem vormden. Van 2001 tot 2004 was hij ook voorzitter van de MDM-groep. Powered by Hooligan Media Behalve kolen en mineralen was Melnichenko ook een van de oprichters van TMK Pipe and Metallurgic Company. In korte tijd werd het de grootste fabrikant en exporteur van stalen buizen in Rusland. Later in 2004 verkocht Melnichenko zijn aandeel in de aandelen van het bedrijf op de London Stock Exchange. Tussen 2004 en 2007 verkocht Melnichenko al zijn persoonlijke aandelen van de MDM Bank gefaseerd aan zijn vriend en partner Sergei Popov. Hoewel zijn zet aanvankelijk kritiek kreeg, werd later onthuld dat hij dit deed om zijn energie te richten op de ontwikkeling van zijn industriële en energetische activa - het kunstmestbedrijf EuroChem, de steenkoolproducent SUEK en de Siberian Generating Company (SGC). In 2011 heeft Melnichenko de SGK opgericht. Twee jaar later kocht hij alle aandelen van zijn ex-partners om de belangrijkste aandeelhouder van SUEK en SGK te worden. Hij leidde ook de raad van bestuur van OJSC SUEK van maart 2004 tot april 2015. Momenteel is Melnichenko voorzitter van het Strategisch Comité (niet-uitvoerende bestuurder) van EuroChem Group AG en tevens voorzitter van het Strategisch Comité van SUEK LTD. Hij is de belangrijkste begunstigde van EuroChem, SUEK en SGK. Naast zijn zakelijke ondernemingen is Melnichenko sinds 2007 lid van het Bureau van de Raad van Bestuur van de Russische Unie van Industriëlen en Ondernemers (RSPP). Hij is ook voorzitter van de Mijncommissie.

Grote werken

Hoewel Andrey Melnichenko zijn carrière op het gebied van bankieren en financiën begon, kreeg hij met zijn oprichting van de chemische en metallurgie-industrie een vlucht naar de top. Zijn EuroChem-bedrijf is niet alleen de grootste kunstmestproducent van Rusland, maar ook een van 's werelds beste producenten van minerale meststoffen. Bovendien bekleedt zijn SUEK (Siberian Coal Energy Company) Group momenteel de nummer één positie als steenkoolproducent in Rusland. Het behoort ook tot de wereldtop van steenkoolbedrijven. Melnichenko’s OOO Siberian Generating Company (SGK) is uitgegroeid tot het toonaangevende bedrijf voor de opwekking van elektrische energie in Siberië. Awards en prestaties In 2016 ontving Andrey Melnichenko een speciale prijs van de president van Rusland voor 'goede daden' en liefdadigheidswerk. Persoonlijk leven en erfenis In 2005 legde Andrey Melnichenko de huwelijksknoop vast met voormalig model en popzangeres Aleksandra Melnichenko in Zuid-Frankrijk. Als selfmade miljardair stond Melnichenko in de schijnwerpers vanwege zijn luxueuze levensstijl en extravagante bezittingen. Hij bezit twee jachten, M / Y A en S / Y A. Beide jachten zijn ontworpen door Philippe Starck. Hij bezit ook een Boeing 737 BBJ. Hij heeft een enorme villa, Villa Altair, in Antibes die ook dienst deed als trouwlocatie. De Melnichenkos bezitten ook Harewood Estate in Ascot, Berkshire in het Verenigd Koninkrijk. Melnichenko heeft een passie voor kunst en cultuur, zijn persoonlijke verzameling impressionistische schilderijen die zijn huis en jacht sieren, is daar een bewijs van. Sommige stukken in de collectie bevatten werken van de wereldberoemde kunstenaar Claude Monet.

bron: nl.Celeb-True.com


Snelle feiten

Familie: Echtgenote: Aleksandra Melnichenko (m. 2005) Oprichter / medeoprichter: MDM Bank, EuroChem Meer feiten opleiding: Moscow State University, Plekhanov Russian University of Economics
volg me op instagram en facebook