PAXOS & ANTI-PAXOS

Island visits

OUR TRAVEL ADVENTURES - Het hotel en de omgeving

Het is eindelijk weer zover. VAKANTIE!!!!
Het is weer vakantie en dit jaar gaan we naar Corfu. We settelen ons in het dorpje Gouvia. Gouvia is een gezellig dorpje wat redelijk dicht bij de hoofdstad ligt (ongeveer acht kilometer te noorden van Corfu-stad). Het eiland ligt vlak voor de kust van het Griekse vasteland (op zo'n 8km) en Albanië (2km). Albanië kun je zien liggen bij helder weer wat we later in onze vakantie ook te zien krijgen. De afstand tot Italië is ongeveer 100 kilometer. Het eiland is niet supergroot (ong.600 km²) en ligt te noorden van de Ionische zee. De Grieken noemen Corfu: Kerkyra (weet je tenminste waar het over gaat).

De Corfioten zijn aardige en gastvrije mensen. Een praatje is altijd welkom. Zo merken we ook in ons hotel dat ze altijd met een lach (een welgemeende lach) hun werk doen. Ons hotel, Ionian Park Hotel..is een mooi, schoon en ruim hotel. Buiten een gezellig barretje bij het zwembad waar we veel gebruik van maken. Met uitzicht over het grote zwembad is dit echt genieten.We gaan de omegeving verkennen...

We gaan eerst even een bakkie koffie drinke bij het barretje aan het zwembad om vervolgens (wat we meestal doen) een eind te gaan wandelen om de omgeving te verkennen. Als we de hoofdstraat zijn overgestoken belanden we eigelijk meteen al op een strandje en wandelen zo langs diverse kleine baaitjes. Dan staan we plotseling midden op een verlaten scheepswerf. Hier liggen vele boten op steigers.
En verder wandelen

Als we weer wat verder lopen komen we uit bij ene soort van ruïne. Dit blijkt een overblijfsel te zijn van een marinebasis. Gebouwd in de 17e eeuw. Bij de inwoners staat dit bekend als het fort van Scarpa.

Het gebouw werd gebruikt voor algemeen onderhoud en reparaties van hun oorlogsgaleien in station of op doortocht door Corfu. De muren staan nog overeind maar verder is er niet veel meer van over...Even een paar foto's maken en weer verder.
Na enkele kilometers gemaakt te hebben ploffen we even neer op een terras om te genieten van de heerlijke griekse koffie en een flinke Mythos (bier). En zo zit de eerste (halve) dag er al snel op.
volg me op instagram en facebook